ALEVİ ANSİKLOPEDİSİ KİMLERDEN OLUŞUYOR?
NASIL ÇALIŞIYOR? NELER HEDEFLİYOR?
Alevi Ansiklopedisi,
- Destekleyen Kurumlar ve Platformlar,
- Yayın Kurulu & Bilimsel Danışma Kurulu
- Teknik Ekip
olmak üzere üç ana ayaktan oluşmaktadır.
1. Rıza Şehri Akademisi davetiyle başlatılan projede, Türkiye’den ve Avrupa’dan çeşitli Alevi kurumlar ile akademik planda Alevilik Çalışmaları çerçevesinde faaliyet yürüten çeşitli platformlar, destekçi olarak yer almaktadır. Rıza Şehri Akademisi, projenin diğer kurumlarla ilişki kurmasında; kamuoyunda duyurusunda ve tanıtımında; maddi altyapısının hazırlanmasında ve sürdürülmesinde rol üstlenmektedir.
2. Yayın Kurulu, Ansiklopedinin diğer kurullarıyla eşgüdüm haline; ancak yayım sürecinin örgütlenmesi ve yürütmesinde bağımsız olarak; Bilimsel Danışma Kurulunun örgütlenmesinde ve sürece dahil edilmesinde ve Ansiklopedinin akademik-bilimsel kriterler çerçevesinde uluslararası nitelik kazandırılmasında görev almaktadır.
2.1 Bilimsel Danışma Kurulu, yayım sürecinde, Yayın Kurulunun bilgi ve uzmanlığını aşan konularda alanındaki bilgi ve deneyimine danışılacak bir uzmanlar kurulu olarak düşünülmektedir. Yanı sıra, dönem dönem örgütlenecek ortak toplantılarda, sempozyum ve workshoplarda, yine bilgi ve deneyimiyle Ansiklopediye katkı sunabilecek bir uzamanlar ağı olarak değerlendirilmektedir.
3. Teknik Ekip, Ansiklopedi web sitesinin yapımında, yürütmesinde ve görsel materyallerin hazırlanmasında sorumluluk üstlenmektedir.
Alevi Ansiklopedisi Akademik-Entelektüel Çevrelerle Buluşma Konusunda Neler Hedefliyor?
Alevi Ansiklopedisi, uzun yıllara yayılacak, adım adım içeriğini zenginleştirerek genişleyecek bir online bilgi platformu olarak tasarlanmıştır. Bu çabada, başta Alevilik Çalışmaları (Alevi Studies) alanında ve/veya ilişkili alanlarda çalışan akademisyenler, akademisyen adayları (master ve doktora öğrencileri) yer alacaktır. Bu sebeple yıllık sempozyumlar ve workshoplar örgütleyerek ortak bilgi alanı ve etkileşim oluşturmayı hedeflemektedir.
Alevi Ansiklopedisi, tanıtımının uygun olacağı her akademik platformda yer almayı ve daha geniş yazar kitlesiyle buluşmayı da önemsemektedir.
Bu kapsamda, ilerleyen safhalarda Yayın Kurulunun genişletilmesi ve uluslararası bir ekibe dönüştürülmesi, Bilimsel Danışma Kurulunun daha aktif katılımının sağlanması planlanmaktadır.
Alevi Ansiklopedisine Nasıl Destek Olabilirim?
Alevi Ansiklopedisi çalışmasına,
- Daha önce yayınlanmış kitaplarınızdan, makalelerinizden, diğer yazılı çalışmalarınızdan derleyeceğiniz ya da yeni yazacağınız madde içeriklerini ansiklopediye göndererek,
- Sosyal medya hesaplarını takip ederek, etkileşim vererek ve kendi sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak,
- Sosyal medyada yayınlanan afiş, ilan, broşür, haber vb. bilgilere etkileşim vererek ve kendi ağlarınızda yayarak,
- Bağış kampanyasına katılarak, gönüllülük temelinde ilerleyen çalışmalara destek olarak,
- Çevrenizde Alevi tarihi, kültürü, coğrafyası vb. üzerine ilgisi olan kimseleri teşvik ederek, yazmaya yönlendirerek, gönüllü olabilirsiniz.